Om oss

En del av Norrbottens busstrafik

Om oss

Laponiatrafik, är en lokal aktör i Jokkmokk som ingår i Norrbottens Busstrafik AB. Bolaget ägs av Alviks Trafik AB, Nordbergs Buss & Resetjänst AB och Centrala Buss i Norrbotten AB! Laponiatrafiks huvudsakliga uppgift är att trafikera linjer åt länstrafiken i Norrbotten, Skolbussar och köra beställningstrafik till företag och föreningar. 

 

Tillgänglighet

Laponiatrafik strävar kontinuerligt efter att hela tiden utveckla trafiken så att bussarna går från de platser resenärerna vill åka och till de slutdestinationer som efterfrågas.

Enkelhet

Vår målsättning är att ingen skall ta ett alternativt transportsätt med anledningen av att det verkar för komplicerat att ta bussen.

Säkerhet

Statistiskt sker det väldigt få olyckor där resenärer inne i bussen skadas. Våra professionella förare tillsammans med nya och välutvecklade fordon gör att Laponiatrafik är ett trafiksäkert val. Bussarnas bromsar kontrolleras 2 ggr per år, samtliga fordon är utrustade med alkolås och varje sittplats är utrustade med säkerhetsbälten.

Miljö

Vid nyinvestering av fordon strävar vi alltid efter att köpa de fordon som vid aktuellt tillfälle har den högsta miljöklassningen. Ett ökat kollektivt resande leder till minskade transporter med alternativa fordon.

Berätta vad du tycker.
HJÄLP OSS BLI ÄNNU BÄTTRE!